Daha önce hakkında düşüncelerimi paylaşmış olduğum kitapların Podcast yayını videoları: Bir Gençlik Masalı, Fangirl, Lola ve Komşu Çocuk, Ölümsüz Ece, Matilda, Marslı, Dönüşüm...

21 Ekim 2015 Çarşamba

Küllerin Altındaki Sır





Küllerin Altındaki Sır – B. B. Calhoun
Çevirmen: Cem Soydemir
Tübitak Popüler Bilim Yayınları, Ankara, 1999
Sayfa Sayısı: 108

Herkese merhaba! B. B. Calhoun'ın yazmış olduğu kitap serisinin (orjinal serinin ismi: Dinosaur Detective) üçüncü kitabı olan Küllerin Altındaki Sır kitabıyla yine Fenton'un maceralarına tanık oluyoruz.

Fenton, okuldan sonraki zamanlarını babasının başında bulunduğu kazı ekibiyle birlikte kazı yapılan alanda geçirmektedir. Kazıda bazı fosiller bulunur ancak bunlar da daha öncekiler gibi kafa karıştırmaktadır. Fenton, yeni fosillerle ilgili gizemi çözmeye çalışırken bir köpek bulur. Hem köpeğe bakmaya çalışıp hem de fosillerle ilgili karmaşayı gidermek zor olur ama beraberinde bir çok macerayı getirir. 

Bunların dışında, kitapta yine dinozorlarla ilgili birçok temel bilgi yer almakta.  

Kitabı ilk okuyuşum değildi. Ancak, ilk iki kitabı ilk okuduğumda bu kitabı okuduğumdan daha fazla eğlenmiştim. Kitabın içeriğiyle ilgili hiç bir olumsuz yorumum yok, aksine eğlenceli bir kitap. Sanırım bunun nedeni bu kitabı ilk okuyuşumun liseye başladığım zamanlara denk gelmiş olması. Yaşım büyüdükçe hayal gücümün daha da azalmasıyla okuduğum şeylerin okuma anındaki etkisi kaybolmaya başlamış sanırım.

Yine de, dinozorları ve hayvanları sevenler için okuması çok eğlenceli bir kitap olacaktır, eminim. :)

***

Daha önce yayımladığımız Ayak İzlerinin Esrarı ve Kaybolan İpucu kitaplarının bilimsel araştırmalara ve dedektifliğe meraklı kahramanı Fenton'un yeni maceralarını yayımlamaya devam ediyoruz. Küllerin Altındaki Sır'da kazı alanında bulunan fosil kalıntılarının iki farklı dinozor grubunun özelliklerini taşıması fosilbilimcileri güç durumda bırakır. Kahramanımız, peşini bırakmayan sahipsiz bir köpeğin de yardımıyla kazı alanındaki esrarı çözer. Fenton'un gerçeği nasıl ortaya çıkardığını öğrenmek ister misiniz? (Arka Kapaktan)

***

Serideki kitaplar:

1. Ayak İzlerinin Esrarı
2. Kaybolan İpucu
3. Küllerin Altındaki Sır 
4. Geçmişin Anahtarları
5. Kırık Yumurtalar 

***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder